Sailability Catalunya torna a participar a la Regata La Petrolera amb una tripulació inclusiva

Finalitza la XV regata La Petrolera amb gran èxit de participació

Sailability Catalunya a Regata La Petrolera 2014 - Eva Piulats i Eugeni Regi
  • Un any més La Petrolera ha format part del projecte del Club Nàutic Garraf de vela inclusiva per persones amb discapacitat amb la tripulació del Jay Walker amb Eva Piulats i Eugeni Regi
  • La regata, que enguany ha celebrat la 15a edició, ha recuperat l’alta participació habitual amb 45 vaixells inscrits.
  • Per primera vegada s’ha obert la participació a la classe A-Tres
  • Les excepcionals condicions de vent han fet d’aquesta edició la més ràpida de la seva història. El veler Merit, patronejat per Tito Moure i Cesar Moure com a tripulant, ha batut el rècord de velocitat amb un temps inferior a les 12 hores

Garraf (Sitges) 7/04/2014 .- Ha finalitzat, amb èxit de participació, la XV edició de la regata La Petrolera organitzada pel Club Nàutic Garraf, que enguany ha estat l’edició més ràpida de les disputades fins ara.

Aquesta edició ha estat la més oberta de les realitzades ja que s’ha obert la participació a les tripulacions A-Tres i s’han acceptat embarcacions tant en el sistema de mesurament RI com en ORC. Sens dubte, malgrat el gran esforç organitzatiu que això ha significat, la bona acollida ha avalat l’encert de la decisió. 45 velers inscrits de 12 clubs diferents ha suposat la mobilització de 85 regatistes.

Les condicions de vent han estat excepcionals i òptimes amb ratxes que han arribat fins els 35 nusos i onades, a la zona de la plataforma petrolífera, de 2 metres d’alçada. La baixada fins al la plataforma Casablanca ha estat molt ràpida i les primeres embarcacions la han virat de matinada. El Merit, un Sun Odyssey 49 DS, (Independent) patronejat per Tito Moure i amb Cesar Moure com a tripulant ha batut el record de velocitat en recórrer les 81 milles nàutiques en un temps real de 11 hores 51 minuts. A partir de la sortida del Sol el vent va anar caient fins que al voltant de les 8:30 ha entrat una encalmada que ha perjudicat els velers que han quedat més endarrerits i ha delatat molt l’arribada del darrer grup.

Un any més, la regata La Petrolera ha format part del projecte de vela inclusiva per persones amb discapacitat que el Club Nàutic Garraf desenvolupa amb l’associació Sailability Catalunya i la Fundación Vodafone España. El veler Jay Walker, patronejat per la navegant del CNG Eva Piulats i el jove navegant amb discapacitat Eugeni Regi de Sailability Catalunya com a tripulant. El Jay Walker ha fet un meritori 10è lloc amb un temps real de 15 hores 32 minuts 52 segons, tant sols 3 hores més que el primer classificat del seu grup, el Merit.

Documentació descarregable:

Nota de Premsa

Foto1Foto2VELA INCLUSIVA: EVA PIULATS/EUGENI REGI

MÉS IMATGES: LLIURAMENT PREMISSORTIDA 4/04/2014REUNIÓ DE PATRONS

CLASSIFICACIONS I MÉS INFORMACIÓ

La vela esportiva per a persones amb discapacitat dóna un pas endavant a Catalunya des del Club Nàutic Garraf

En español aquí

Gràcies a l’acord signat entre el Club Nàutic Garraf i Sailability Catalunya, i el patrocini de Fundación Vodafone España, un jove navegant de Sailability Catalunya formarà tripulació a dos amb un navegant del Club Nàutic Garraf per participar en la regata d’altura La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya de 80 milles nàutiques (146 Km) del recorregut Garraf – Plataforma petrolífera Casablanca (Tarragona) – Garraf.

Per primera vegada, una tripulació d’aquestes característiques pren part d’una regata d’altura puntuable pel Campionat de Catalunya 2013 de navegants en solitari i a dos.

LaPetroleraEls propers dies 15, 16 i 17 de març es durà a terme la XIV regata La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya, organitzada pel Club Nàutic Garraf, en la que Eugeni Regi (Sailability Catalunya) i Leo Arroyo (Club Nàutic Garraf) donaran el tret de sortida al programa d’Escola de navegació en creuer pels integrants del programa VelaPro de Sailability Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que una tripulació d’aquestes característiques pren part d’una regata d’altura com La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya, puntuable pel Campionat de Catalunya 2013 de navegants en solitari i a dos.

El programa d’Escola de Creuer per a navegants amb discapacitats del Club Nàutic Garraf i Saliability Catalunya allarga el recorregut formatiu de les persones integrants del programa VelaPro, facilitant-los l’accés a la navegació en creuer.

Seguint la línia establerta per Sailability Catalunya, l’Escola de navegació en creuer per a navegants amb discapacitat del Club Nàutic Garraf, agruparà navegants amb i sense discapacitats i fuig del estereotips de tripulació “adaptada”, és a dir formada exclusivament per persones amb discapacitat.

La XIV edició de la regata d’altura La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone España comptarà com a novetat el seguiment des de l’embarcació, Indian Creek – Fundación Vodafone España, de la regata per 360radio, la ràdio nàutica de Catalunya. Emetrà pel seu canal d’streaming i podcast cròniques del desenvolupament de la regata i farà un seguiment de la tripulació Arroyo/Regi que ens permetrà seguir minut a minut com superen les dificultats de la navegació. Així mateix, la regata comptarà amb un seguiment track que ens permetrà conèixer via GPS posició dels vaixells participants. La Petrolera es podrà seguir a www.regatalapetrolera.cat, a Twitter amb el hashtag #lapetrolera així com a facebook.com/clubnauticgarraf

Més informació a premsa aquí

Navegar gratis por el litoral de Barcelona el Puente de Diciembre

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability ofrecerá salidas de navegación gratuitas los días 8 y 9 de diciembre.

El punto de encuentro es el Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona.

Las actividades están organizadas por Sailability Catalunya y se realizan gracias al patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Barcelona, 27 de noviembre de 2012…// El fin de semana del 8 y 9 de diciembre se celebrará la 4ª edición del Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability en las instalaciones del Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona; una fiesta de la inclusión y la oportunidad para la ciudadanía de disfrutar del mar desde otra perspectiva, navegando.

El Open Ciutat de Barcelona se enmarca en el proyecto “Vela para Todos” de Sailability Catalunya. El objetivo del programa es acercar la vela y los deportes náuticos a todas las personas, sea cual sea su perfil, independientemente de su situación socioeconómica, edad o si convive o no con una situación de discapacidad.

El programa pretende ofrecer un abanico de posibilidades para que cualquier persona pueda disfrutar de estas experiencias: salida en goleta, catas de vela ligera, talleres náuticos educativos, conferencias entorno al deporte, exposiciones y audiovisuales. Todas ellas gratuitas y abiertas a todas y todos.

Incluye, también, dos encuentros competitivos: una para personas adultas y otra para jóvenes, niños y niñas. En el encuentro de adultos el objetivo es formar tripulaciones con personas de diferentes perfiles: personas con y sin discapacidad, mujeres y hombres, mayores y jóvenes…

Como clausura, antes de la entrega de premios, se presenta el proyecto tecnológico de Sailability Catalunya, patrocinado por Fundación Vodafone España, enmarcado dentro del programa de profesionalización de la entidad, VelaPRO, que ofrece a las personas con diversidad funcional formarse en el mundo de la náutica deportiva y encontrar una ocupación a través de la navegación. Estará amenizada por Merche Ochoa, payasa que realizará unas clownclusiones.

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability está organizado por Sailability Catalunya y cuenta con el patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Programa breve:

Sábado

Mañana

Salidas de navegación tradicional. A las 11h00, 12h30 y 14h.

Encuentro adultos. Formalización de la inscripción 9h. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Formalización de la inscripción 9h Briefing jornada 10h

Tarde

Mesa Redonda: Deportistas invisibles. Deportistas de elite. A las 16h30.

Diumenge

Mañana

Catas de vela ligera. A las 11h00, 12h30 y 14h00.

Encuentro adultos. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Briefing jornada 10h.

Tarde

Presentación VelaPRO y Proyecto Tecnológico. A las 16h30.

Clownclusiones.

Entrega de premios.


Más información:

Dossier completo: www.sailabilitycatalunya.cat

Inscripciones: info@velaparatodos.com.

Contacto prensa:

Laura Cano – 696 99 5678 – laura@promopress.com

191 personas navegaron durante FES-TE A LA MAR en Mataró

“Hazte a la mar” ofreció actividades gratuitas entorno al mar

El evento está patrocinado por Fundación Vodafone España dentro del acuerdo de colaboración para el programa ‘Vela Para Todos’ de Sailability Catalunya®

Fes-te a la mar 2012 - Sailability Catalunya - Fundación Vodafone España - Escola Vela Mataró

La tercera edición del evento ‘Hazte a la mar’ se celebró hoy con éxito de asistencia en las aguas del Puerto de Mataró (Barcelona). La organización, a cargo de Sailability Catalunya® y la Escola Vela Mataró y con el apoyo de la Fundación Vodafone España, Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Mataró, se mostró muy satisfecha con el desarrollo de la jornada, ya que fueron 191 las personas de todas las edades y condiciones físicas pudieron probar lo que es la navegación a vela de modo totalmente gratuito. Las actividades incluían talleres de nudos náuticos, bautizos de vela en embarcaciones adaptadas y salidas en embarcación tradicional. Las tripulaciones estaban formadas por personas con y sin discapacidad, de diferentes edades y perfiles, formando equipos que se complementan.

“La Fundación Vodafone España cree que la tecnología debe y puede ayudar a las personas que conviven con algún tipo de discapacidad. En todos los proyectos en los que colabora la fundación hay un desarrollo tecnológico que facilita la autonomía o inserción laboral. En el caso concreto de este proyecto, “Vela para todos” que se inició como un proyecto de deporte adaptado y con la implementación de dispositivos y aplicaciones tecnológicas ha derivado en un programa de inserción laboral como técnicos deportivos en instalaciones náuticas, lo que significa nuevas oportunidades de incorporación al mundo laboral”, dijo Pilar Sánchez Arbas, de la Unidad de Proyectos Sociales de la Fundación Vodafone España.

fes-te a la mar 2012

“Constatar que esta jornada de puertas abiertas tiene cada vez mayor aceptación y que muchos participantes repiten la experiencia anima a que continuemos trabajando en esta dirección, para promocionar la vela inclusiva”, comentó Diana Cuadras, Directora Técnica de Sailability Catalunya, justo antes de iniciarse el concierto de Ester Formosa y Adolfo Osta que, como cierre de la jornada, se ofrecía en el “Hotel Atenea Port Mataró”.

Sailability Catalunya® y Sailability Spain® organizan a lo largo de todo el año, dentro de su programa ‘Vela Para Todos’®, diferentes actividades de aproximación al mar siendo “Haz-te a la mar” y el Open Fundación Vodafone” las más importantes del calendario. El patrocinio de Fundación Vodafone España garantiza, además, el proyecto ‘Vela Para Todos’, la continuidad del programa ‘VelaPro’ para la profesionalización del colectivo de personas con diversidad funcional a través de la náutica deportiva.

fes-te a la mar 2012

Sailability Catalunya convida a navegar el dissabte 21 de juliol a Mataró

En español a continuación

Fes-te a la mar, activitats gratuïtes al voltant de la mar el 21 de juliol

L’esdeveniment està patrocinat per Fundación Vodafone España dins de l’acord de col·laboració pel programa ‘Vela Per a Tothom’ de Sailability Catalunya

L’Escola Vela Mataró acollirà tastets de vela i sortides en embarcació tradicional, i l’Hotel Atenea Port Mataró el concert de l’Ester Formosa i l’Adolfo Osta.

Mataró, juliol de 2012…// Sailability Catalunya®, juntament amb l’Escola Vela Mataró, organitza la tercera edició de ‘Fes-te a la mar’ a les instal·lacions del Club de Vela Mataró al Port de Mataró. Fes-te a la mar està patrocinat per Fundación Vodafone Espanya i se celebrarà el proper dissabte 21 de juliol amb tastets de vela, sortides en embarcació tradicional i el concert de l’Ester Formosa i l’Adolfo Osta.

A les 10h30 es farà el primer embarcament per a les persones que vulguin tastar la vela amb un recorregut d’aproximadament 1h al llarg de la que podran copsar nocions bàsiques de navegació. Aquesta activitat està codirigida per Sailability Catalunya® i l’Escola Vela Mataró que treballen en una filosofia totalment inclusiva d’accés al mar, en la que les tripulacions estan formades per persones amb i sense discapacitat, de diferents edats i perfils formant equips que es complementen. Es faran tastets cada hora, en horari de matí i tarda.

També a les 10h30 serà el primer embarcament al llaüt Sant Ramon, un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani. Fou construït l’any 1904 i identificat a Alacant per Bricbarca l’any 2001, que va trigar 3 anys en restaurar-lo. Aquest vaixell ha estat recuperat per oferir activitats didàctiques, com ara una escola de vela llatina per a petits i grans, cursos de navegació clàssica i navegacions per descobrir la costa. Les persones que vulguin gaudir de l’experiència de navegar en una embarcació de més d’un segle podran fer-ho durant el matí de dissabte.

I com a cloenda, a les 20h30, la terrassa de l’Hotel Atenea Port Mataró acollirà el concert de l’Ester Formosa i l’Adolfo Osta que ja s’ha convertit en un clàssic. La coneguda actriu i cantant Ester Formosa i el reconegut cantautor i intèrpret de música tradicional Adolfo Osta, s’embarcaran un cop més en un viatge musical a les arrels del mediterrani.

L’esdeveniment comptarà a més amb la presència i participació de la Sra. Olga Ortiz i Moreno, regidora delegada de Família, Benestar Social, Salut i Consum i del Sr. Pere Galbany i Duran, regidor delegat d’Esports i Ensenyament.

L’organització compte amb més de 30 persones entre plantilla tècnica i voluntària, que treballaran pel bon funcionament de l’esdeveniment; i amb el patrocini de Fundación Vodafone España, el recolzament de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, l’Ester Formosa i l’Adolfo Acosta, l’Hotel Atenea Port Mataró, l’associació Bricbarca, el Consorci Port de Mataró, el Club de Vela Mataró, Solucions Nàutiques i Promopress.Com.

Sailability Catalunya® i Sailability Spain® organitzen al llarg de tot l’any, dins el seu programa ‘Vela per a Tothom’®, diferents activitats d’apropament al mar sent Fes-te a la mar i l’Open Fundación Vodafone l’esdeveniment més important del seu calendari. Això és possible gràcies al patrocini de Fundación Vodafone España que garanteix, a més del projecte Vela per a tothom, la continuïtat del programa ‘VelaPro’ per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva.

El programa complet està disponible al web de l’Escola Vela Mataró (http://escolavelamataro.com). Tots aquells que vulguin participar poden fer-ho inscrivint-se al correu electrònic info@velaparatodos.com o trucant al 696 578 359.

———————————

Sailability Catalunya invita a navegar el sábado 21 de julio en Mataró

Hazte a la mar, actividades gratuitas entorno a la mar el 21 de julio

El evento está patrocinado por Fundación Vodafone España dentro del acuerdo de colaboración para el programa ‘Vela Para Todos’ de Sailability Catalunya®

La Escola Vela Mataró acogerá catas de vela y salidas en embarcación tradicional; y el Hotel Atenea Port Mataró el concierto de Ester Formosa y Adolfo Osta.

Mataró, julio de 2012…// Sailability Catalunya®, junto con la Escola Vela Mataró, organiza la tercera edición de ‘Hazte a la mar’ en las instalaciones del Club Vela Mataró en el Puerto de Mataró. Hazte a la mar está patrocinado por Fundación Vodafone España y se celebrará el próximo sábado 21 de julio con catas de vela, salidas en embarcación tradicional y el concierto de Ester Formosa y Adolfo Osta.

A las 10h30 se realizará el primer embarque para las personas que quieran catar la vela con un recorrido de aproximadamente 1h durante el que recibirán nociones básicas de navegación. Esta actividad está codirigida por Sailability Catalunya® y Escola Vela Mataró que trabajan con una filosofía totalmente inclusiva de acceso al mar, en la que las tripulaciones están formadas por personas con y sin discapacidad de diferentes edades y perfiles formando equipos que se complementan. Se realizarán catas cada hora, en horario de mañana y tarde.

También a las 10h30 tendrá lugar el primer embarque en el laúd Sant Ramon, uno de los barcos de vela latina más antiguo y más grande de los que navegan por el mediterráneo. Se construyó el año 1904 y se identificó en Alicante por la asociación Bricbarca en 2001, que tardo 3 años en restaurarlo. Esta embarcación se ha recuperado para ofrecer actividades didácticas, como una escuela de vela latina para grandes y pequeños, cursos de navegación clásica y navegaciones para descubrir la costa. Las personas que quieran disfrutar de la experiencia de navegar en una embarcación de más de un siglo podrán hacerlo durante la mañana del sábado.

Y como clausura, a las 20h30, la terraza del Hotel Atenea Port Mataró acogerá el concierto de Ester Formosa y Adolfo Osta que ya se ha convertido en un clásico. La conocida actriz y cantante Ester Formosa y el reconocido cantautor e intérprete de música tradicional Adolfo Osta, se embarcarán una vez más en un viaje musical a las raíces del mediterráneo.

El evento contará además con la presencia y participación de la Sra. Olga Ortiz i Moreno, regidora delegada de Familia, Bienestar Social, Salud y Consumo, y del Sr. Pere Galbany i Duran, regidor delegado de Deportes y Educación.

La organización cuenta con más de 30 personas entre plantilla técnica y voluntaria, que trabajarán para el buen funcionamiento de las actividades; y con el patrocinio de Fundación Vodafone España, el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, y la colaboración del Ayuntamiento de Mataró, Ester Formosa y Adolfo Acosta, Hotel Atenea Port Mataró, asociación Bricbarca, Consorci Port de Mataró, Club de Vela Mataró, Solucions Nàutiques y Promopress.Com.

Sailability Catalunya® y Sailability Spain® organizan a lo largo de todo el año, dentro de su ‘Vela Para Todos’®, diferentes actividades de aproximación al mar siendo Haz-te a la mar y el Open Fundación Vodafone las más importantes del calendario. Esto es posible gracias al patrocinio de Fundación Vodafone España que garantiza además del proyecto ‘Vela Para Todos’, la continuidad del programa ‘VelaPro’ para la profesionalización del colectivo de personas con diversidad funcional a través de la náutica deportiva.

El programa completo está disponible en la web de la Escola Vela Mataró (http://escolavelamataro.com). Todos aquellos que quieran participar pueden hacerlo inscribiéndose en el correo electrónico info@velaparatodos.com o llamando al 696 578 359.