Superposición del sitio

Sailability Catalunya torna a participar a la Regata La Petrolera amb una tripulació inclusiva

Finalitza la XV regata La Petrolera amb gran èxit de participació

Sailability Catalunya a Regata La Petrolera 2014 - Eva Piulats i Eugeni Regi
  • Un any més La Petrolera ha format part del projecte del Club Nàutic Garraf de vela inclusiva per persones amb discapacitat amb la tripulació del Jay Walker amb Eva Piulats i Eugeni Regi
  • La regata, que enguany ha celebrat la 15a edició, ha recuperat l’alta participació habitual amb 45 vaixells inscrits.
  • Per primera vegada s’ha obert la participació a la classe A-Tres
  • Les excepcionals condicions de vent han fet d’aquesta edició la més ràpida de la seva història. El veler Merit, patronejat per Tito Moure i Cesar Moure com a tripulant, ha batut el rècord de velocitat amb un temps inferior a les 12 hores

Garraf (Sitges) 7/04/2014 .- Ha finalitzat, amb èxit de participació, la XV edició de la regata La Petrolera organitzada pel Club Nàutic Garraf, que enguany ha estat l’edició més ràpida de les disputades fins ara.

Aquesta edició ha estat la més oberta de les realitzades ja que s’ha obert la participació a les tripulacions A-Tres i s’han acceptat embarcacions tant en el sistema de mesurament RI com en ORC. Sens dubte, malgrat el gran esforç organitzatiu que això ha significat, la bona acollida ha avalat l’encert de la decisió. 45 velers inscrits de 12 clubs diferents ha suposat la mobilització de 85 regatistes.

Les condicions de vent han estat excepcionals i òptimes amb ratxes que han arribat fins els 35 nusos i onades, a la zona de la plataforma petrolífera, de 2 metres d’alçada. La baixada fins al la plataforma Casablanca ha estat molt ràpida i les primeres embarcacions la han virat de matinada. El Merit, un Sun Odyssey 49 DS, (Independent) patronejat per Tito Moure i amb Cesar Moure com a tripulant ha batut el record de velocitat en recórrer les 81 milles nàutiques en un temps real de 11 hores 51 minuts. A partir de la sortida del Sol el vent va anar caient fins que al voltant de les 8:30 ha entrat una encalmada que ha perjudicat els velers que han quedat més endarrerits i ha delatat molt l’arribada del darrer grup.

Un any més, la regata La Petrolera ha format part del projecte de vela inclusiva per persones amb discapacitat que el Club Nàutic Garraf desenvolupa amb l’associació Sailability Catalunya i la Fundación Vodafone España. El veler Jay Walker, patronejat per la navegant del CNG Eva Piulats i el jove navegant amb discapacitat Eugeni Regi de Sailability Catalunya com a tripulant. El Jay Walker ha fet un meritori 10è lloc amb un temps real de 15 hores 32 minuts 52 segons, tant sols 3 hores més que el primer classificat del seu grup, el Merit.

Documentació descarregable:

Nota de Premsa

Foto1Foto2VELA INCLUSIVA: EVA PIULATS/EUGENI REGI

MÉS IMATGES: LLIURAMENT PREMISSORTIDA 4/04/2014REUNIÓ DE PATRONS

CLASSIFICACIONS I MÉS INFORMACIÓ