Sailability Catalunya torna a participar a la Regata La Petrolera amb una tripulació inclusiva

Finalitza la XV regata La Petrolera amb gran èxit de participació

Sailability Catalunya a Regata La Petrolera 2014 - Eva Piulats i Eugeni Regi
  • Un any més La Petrolera ha format part del projecte del Club Nàutic Garraf de vela inclusiva per persones amb discapacitat amb la tripulació del Jay Walker amb Eva Piulats i Eugeni Regi
  • La regata, que enguany ha celebrat la 15a edició, ha recuperat l’alta participació habitual amb 45 vaixells inscrits.
  • Per primera vegada s’ha obert la participació a la classe A-Tres
  • Les excepcionals condicions de vent han fet d’aquesta edició la més ràpida de la seva història. El veler Merit, patronejat per Tito Moure i Cesar Moure com a tripulant, ha batut el rècord de velocitat amb un temps inferior a les 12 hores

Garraf (Sitges) 7/04/2014 .- Ha finalitzat, amb èxit de participació, la XV edició de la regata La Petrolera organitzada pel Club Nàutic Garraf, que enguany ha estat l’edició més ràpida de les disputades fins ara.

Aquesta edició ha estat la més oberta de les realitzades ja que s’ha obert la participació a les tripulacions A-Tres i s’han acceptat embarcacions tant en el sistema de mesurament RI com en ORC. Sens dubte, malgrat el gran esforç organitzatiu que això ha significat, la bona acollida ha avalat l’encert de la decisió. 45 velers inscrits de 12 clubs diferents ha suposat la mobilització de 85 regatistes.

Les condicions de vent han estat excepcionals i òptimes amb ratxes que han arribat fins els 35 nusos i onades, a la zona de la plataforma petrolífera, de 2 metres d’alçada. La baixada fins al la plataforma Casablanca ha estat molt ràpida i les primeres embarcacions la han virat de matinada. El Merit, un Sun Odyssey 49 DS, (Independent) patronejat per Tito Moure i amb Cesar Moure com a tripulant ha batut el record de velocitat en recórrer les 81 milles nàutiques en un temps real de 11 hores 51 minuts. A partir de la sortida del Sol el vent va anar caient fins que al voltant de les 8:30 ha entrat una encalmada que ha perjudicat els velers que han quedat més endarrerits i ha delatat molt l’arribada del darrer grup.

Un any més, la regata La Petrolera ha format part del projecte de vela inclusiva per persones amb discapacitat que el Club Nàutic Garraf desenvolupa amb l’associació Sailability Catalunya i la Fundación Vodafone España. El veler Jay Walker, patronejat per la navegant del CNG Eva Piulats i el jove navegant amb discapacitat Eugeni Regi de Sailability Catalunya com a tripulant. El Jay Walker ha fet un meritori 10è lloc amb un temps real de 15 hores 32 minuts 52 segons, tant sols 3 hores més que el primer classificat del seu grup, el Merit.

Documentació descarregable:

Nota de Premsa

Foto1Foto2VELA INCLUSIVA: EVA PIULATS/EUGENI REGI

MÉS IMATGES: LLIURAMENT PREMISSORTIDA 4/04/2014REUNIÓ DE PATRONS

CLASSIFICACIONS I MÉS INFORMACIÓ

La vela esportiva per a persones amb discapacitat dóna un pas endavant a Catalunya des del Club Nàutic Garraf

En español aquí

Gràcies a l’acord signat entre el Club Nàutic Garraf i Sailability Catalunya, i el patrocini de Fundación Vodafone España, un jove navegant de Sailability Catalunya formarà tripulació a dos amb un navegant del Club Nàutic Garraf per participar en la regata d’altura La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya de 80 milles nàutiques (146 Km) del recorregut Garraf – Plataforma petrolífera Casablanca (Tarragona) – Garraf.

Per primera vegada, una tripulació d’aquestes característiques pren part d’una regata d’altura puntuable pel Campionat de Catalunya 2013 de navegants en solitari i a dos.

LaPetroleraEls propers dies 15, 16 i 17 de març es durà a terme la XIV regata La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya, organitzada pel Club Nàutic Garraf, en la que Eugeni Regi (Sailability Catalunya) i Leo Arroyo (Club Nàutic Garraf) donaran el tret de sortida al programa d’Escola de navegació en creuer pels integrants del programa VelaPro de Sailability Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que una tripulació d’aquestes característiques pren part d’una regata d’altura com La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone Espanya, puntuable pel Campionat de Catalunya 2013 de navegants en solitari i a dos.

El programa d’Escola de Creuer per a navegants amb discapacitats del Club Nàutic Garraf i Saliability Catalunya allarga el recorregut formatiu de les persones integrants del programa VelaPro, facilitant-los l’accés a la navegació en creuer.

Seguint la línia establerta per Sailability Catalunya, l’Escola de navegació en creuer per a navegants amb discapacitat del Club Nàutic Garraf, agruparà navegants amb i sense discapacitats i fuig del estereotips de tripulació “adaptada”, és a dir formada exclusivament per persones amb discapacitat.

La XIV edició de la regata d’altura La Petrolera – Trofeu Fundación Vodafone España comptarà com a novetat el seguiment des de l’embarcació, Indian Creek – Fundación Vodafone España, de la regata per 360radio, la ràdio nàutica de Catalunya. Emetrà pel seu canal d’streaming i podcast cròniques del desenvolupament de la regata i farà un seguiment de la tripulació Arroyo/Regi que ens permetrà seguir minut a minut com superen les dificultats de la navegació. Així mateix, la regata comptarà amb un seguiment track que ens permetrà conèixer via GPS posició dels vaixells participants. La Petrolera es podrà seguir a www.regatalapetrolera.cat, a Twitter amb el hashtag #lapetrolera així com a facebook.com/clubnauticgarraf

Més informació a premsa aquí

Navegar gratis por el litoral de Barcelona el Puente de Diciembre

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability ofrecerá salidas de navegación gratuitas los días 8 y 9 de diciembre.

El punto de encuentro es el Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona.

Las actividades están organizadas por Sailability Catalunya y se realizan gracias al patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Barcelona, 27 de noviembre de 2012…// El fin de semana del 8 y 9 de diciembre se celebrará la 4ª edición del Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability en las instalaciones del Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona; una fiesta de la inclusión y la oportunidad para la ciudadanía de disfrutar del mar desde otra perspectiva, navegando.

El Open Ciutat de Barcelona se enmarca en el proyecto “Vela para Todos” de Sailability Catalunya. El objetivo del programa es acercar la vela y los deportes náuticos a todas las personas, sea cual sea su perfil, independientemente de su situación socioeconómica, edad o si convive o no con una situación de discapacidad.

El programa pretende ofrecer un abanico de posibilidades para que cualquier persona pueda disfrutar de estas experiencias: salida en goleta, catas de vela ligera, talleres náuticos educativos, conferencias entorno al deporte, exposiciones y audiovisuales. Todas ellas gratuitas y abiertas a todas y todos.

Incluye, también, dos encuentros competitivos: una para personas adultas y otra para jóvenes, niños y niñas. En el encuentro de adultos el objetivo es formar tripulaciones con personas de diferentes perfiles: personas con y sin discapacidad, mujeres y hombres, mayores y jóvenes…

Como clausura, antes de la entrega de premios, se presenta el proyecto tecnológico de Sailability Catalunya, patrocinado por Fundación Vodafone España, enmarcado dentro del programa de profesionalización de la entidad, VelaPRO, que ofrece a las personas con diversidad funcional formarse en el mundo de la náutica deportiva y encontrar una ocupación a través de la navegación. Estará amenizada por Merche Ochoa, payasa que realizará unas clownclusiones.

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability está organizado por Sailability Catalunya y cuenta con el patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Programa breve:

Sábado

Mañana

Salidas de navegación tradicional. A las 11h00, 12h30 y 14h.

Encuentro adultos. Formalización de la inscripción 9h. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Formalización de la inscripción 9h Briefing jornada 10h

Tarde

Mesa Redonda: Deportistas invisibles. Deportistas de elite. A las 16h30.

Diumenge

Mañana

Catas de vela ligera. A las 11h00, 12h30 y 14h00.

Encuentro adultos. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Briefing jornada 10h.

Tarde

Presentación VelaPRO y Proyecto Tecnológico. A las 16h30.

Clownclusiones.

Entrega de premios.


Más información:

Dossier completo: www.sailabilitycatalunya.cat

Inscripciones: info@velaparatodos.com.

Contacto prensa:

Laura Cano – 696 99 5678 – laura@promopress.com

La Fundación Vodafone España i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya renoven el seu recolzament a Sailability Catalunya i al projecte ‘Vela Per Tothom’

En español

Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Santiago Moreno, director general de la Fundación Vodafone España i Roser Hurtado, presidenta de Sailability Catalunya, han renovat l’acord de col·laboració que donarà continuïtat al projecte “Vela Per a Tothom” de Sailability Catalunya, l’objectiu del qual és apropar la vela i els esports nàutics a qualsevol persona, independentment de la seva situació socioeconòmica, edat o si conviu amb una situació de discapacitat.

Fundación Vodafone España renovarà per 6è any els seu patrocini a aquest programa que garantirà per una banda el desenvolupament de les activitats de promoció de la vela accessible: jornades de promoció, batejos, cursos intensius convocats a nivell nacional… que al llarg de l’any beneficia aproximadament a 400 persones; i per una altra la continuïtat del programa ‘VelaPro’ per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva. Des del inici del projecte a l’any 2007, més de 2500 persones han accedit a la pràctica nàutica gràcies a “Vela Per a Tothom”. Tanmateix, aquesta col·laboració permet la continuïtat del programa ‘VelaPro’ per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva.

“VelaPro, professionalització a través de la navegació”

VelaPro treballa per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva i inclou l’accés a les titulacions per a la pràctica professional.

VelaPro en la dinàmica de formacions que se ha seguit els darrers 4 anys i fins a data d’avui s’han introduït sessions en les que les persones que participen en aquesta formació han estat a l’hora els ‘formadors’, tècnics i instructors que han dirigit les activitats. El programa es va iniciar al 2009 per a navegants formats des de la base, amb la finalitat d’accedir a titulacions com tècniques i tècnics esportius, creant un precedent que obre la porta professional a les persones amb diversitat funcional. Actualment ja 4 persones han pogut accedir a la titulació necessària per a la pràctica professional de la formació en vela lleugera.

Per a garantir la pràctica professional d’aquestes persones Fundación Vodafone España finança paral·lelament el desenvolupament de prototips tecnològics que ajudin en la navegació: sistemes de comunicació dins de l’embarcació entre instructors i amb els alumnes; i amb la base nàutica.

Vídeo presentació del dispositiu i el programa VelaPRO

“Sailability és un projecte integrador”

Santiago Moreno de Fundación Vodafone España, ha destacat que “el projecte de Sailability és integrador. Un projecte en el que participen persones que conviuen o no amb una situació de discapacitat, de diferents nivells socials, procedències i edat. És important remarcar que integra totes les situacions de discapacitat i ofereix, a través del programa de professionalització ‘VelaPro’, la inserció laboral d’aquestes.”

Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, màxim responsable institucional de l’esport català, ha posat en relleu que “aquestes iniciatives milloren la qualitat de vida de les persones i demostren la responsabilitat social que té l’esport”.

La presidenta de l’associació Sailability Catalunya, Roser Hurtado, s’ha dirigit a ambdues entitats amb un ‘gràcies per navegar amb nosaltres’.

Presentación del proyecto de creación de ocupación para personas con discapacidad

FOTO NOTICIA

vpt-velapro-4.JPG

Una herramienta tecnológica facilita la profesionalización en navegación de personas con diversidad funcional

4 personas, 2 hombres y 2 mujeres, ya han accedido a la práctica profesional a través del programa VELAPRO

El programa de Sailability Catalunya cuenta con el patrocinio de Fundación Vodafone España y la colaboración de Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Mataró, Port Mataró, Escola Vela Mataró y Club Vela Mataró

vpt-velapro-12.JPG

¿QUIÉN?

De izquierda a derecha

Sr. Santiago Moreno, Director General de Fundación Vodafone España

Sr. Joan Mora, Alcalde de Mataró

Sra. Roser Hurtado, Presidenta de Sailability Catalunya

Sr. Albert Marco, Director del Consell Català de l’Esport

Sr. Joan Bellavista, Capità del Port de Mataró

Sr. Toni Rodríguez, President del Club Vela Mataró

TOTES LES FOTOS A: http://promopress.com/velapro.zip