Superposición del sitio

Una revisió del cànem a la darrera dècada i la relació entre cànnabis i salut seran els temes centrals del cicle de conferències d’Spannabis 2011

El interès del públic pels temes que relacionen cànnabis i salut té la seva resposta en el programa de conferències d’Spannabis, el certamen internacional dedicat al Cànem i les Tecnologies Alternatives que celebra la seva 8a edició a Fira de Cornellá (Barcelona) del 25 al 27 de febrer.

Entre les ponències que el configuren, 4 se centren en aspectes relacionats amb el consum i els seus efectes i es completen amb la taula rodona “Usos terapèutics del cànnabis” amb els investigadors i experts Magí Farre, Xavi Nadal, Manuel Guzmán i Joan Parés.

Spannabis 2011

El Dr. Fernando Caudevilla, metge de família i expert universitari en drogodependències, donarà a conèixer els “riscos per la salut del cànnabis”; el catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular Manuel Guzmán explicarà el “mecanisme d‘acció neurobiològica del cànnabis”; mentrestant José Carlos Bouso, expert en psicologia clínica, titula la seva intervenció “recompensa i motivació en el consum de cànnabis: per què agrada fumar-lo i quines conseqüències té?”; i l’ONG, Energy Control, ho farà sobre la “Reducció de riscos en el consum de cànnabis”.

Luís Hidalgo, investigador especialitzat en cànnabis narcòtic, oferirà una ponència titulada “2001 – 2011 Evolució de la cultura cannàbica a Espanya: Una dècada de cultiu alegal“, a la que farà una revisió de l’evolució que el cànem ha tingut a l’estat.

Sobre els aspectes legals al voltant del cànnabis l’advocat Héctor Brotons Albert tractarà els ‘Aspectes Jurídic-Cannàbics a la nova reforma del Codi Penal’ i NORML EspañaL’onada de la legalització: nous aires des de Califòrnia al Món”.

El programa es completa amb la intervenció de l’investigador en Patologies del Cànnabis Massimiliano Salami amb la ponència ‘Una plaga d’alt risc, les mosques del “mantillo”’.

«Les conferències i ponències són una part molt important de la fira, donat que aporten una visió desestigmatitzadora del cànem i instrueixen sobre la realitat del món cannàbic«, comenta el director de comunicació, Raul del Pino, «No ens oblidem tampoc de que una fira lúdica ha de comptar amb una part cultural i festiva, pel que comptem amb les sessions de música i actuacions en diversos estands«.

Spannabis obrirà les seves portes entre el 25 i el 27 de febrer, i espera arribar a més de 19.000 visitants interessats a conèixer més sobre les múltiples possibilitats del cànem: ús industrial, materials de cultiu, parafernàlia i els bancs de llavors.

Està obert només a majors de 18 anys i el preu de l’entrada al recinte, ubicat a la Fira de Cornellà, és de 15 Euros.

Més informació a: http://www.spannabis.com