Superposición del sitio

El divendres 8 d’abril s’estrena el documental “Colom i la Casa Reial Catalana”

El documental està basat en els estudis d’en Jordi Bilbeny sobre la identitat d’en Cristòfor Colom i la seva vinculació amb la Casa Reial Catalana

L’estrena es el mateix cap de setmana que les consultes sobre la independència de Catalunya

Colom i la Casa Reial Catalana

El proper divendres 8 d’Abril, a les 8 del vespre, tindrà lloc als Cinemes Girona (c/ Girona, 173-175) de Barcelona l’estrena del documental “Colom i la Casa Reial Catalana” basat en els estudis d’en Jordi Bilbeny, escriptor i investigador, sobre la descoberta catalana d’Amèrica i la vinculació d’en Cristòfor Colom amb la Casa Reial Catalana.

Colom i la Casa Reial Catalana mostra a través de la documentació i la investigació històrica una identificació del personatge de Cristòfol Colom amb la reialesa catalana i com la descoberta d’Amèrica tal i com ha arribat als nostres dies va ser una manipulació política.

El documental exposa la possibilitat que el que realment va passar és que el diputat, militar, almirall i ambaixador Colom es va emparentar amb una dona de la reialesa de Portugal i de Catalunya -una descendent del comte Jaume d’Urgell-, i per aquesta raó va poder accedir als càrrecs a què va accedir i viure a les corts on va viure, amb la més absoluta de les normalitats i sense cap denúncia institucional.

El documental, basant-se en els estudis d’en Jordi Bilbeny, mira d’explicar els fets i de  donar sentit a la mentalitat reial del Descobridor i a la dinastia que els Colom van crear  a l’altre costat de l’Atlàntic.

Aquest llarg metratge documental està dirigit per Dani de la Orden i produït per Pilar Montoliu amb l’Institut Nova Història. Es tracta d’una continuació a les seves anteriors pel·lícules “L’apropiació del descobriment d’Amèrica” i “42º: La història prohibida”.

“He volgut fer aquesta segona part per a tothom, no tan sols historiadors,” comenta Montoliu.

L’estrena tindrà lloc el proper divendres 8 d’abril, a les 8 del vespre, just abans de les consultes sobre la independència de Catalunya, que es celebraran el diumenge.

Tràiler: http://www.novahistoria.org/articles/Colom-i-la-casa-Reial-Catalana

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.