La tradició maorí a Catalunya del 25 de maig a l’1 de juny

Ojasvin Kingi

  • L’acte inaugural tindrà lloc el dijous 14 d’abril a les 19h00 a Sant Felip Neri
  • Ojasvin Davis i Iris H. Davis aproparan la seva cultura a través de diverses activitats del 25 de maig al 1 de juny
  • El projecte Wankja de Fundación Aroa compta amb el suport de Casa Asia

El proper dijous 14 d’abril se celebrarà l’acte inaugural de presentació de les activitats que es duran a terme durant l’estada de l’Ojasvin Kingi Davis i la Iris Haüsermann Davis, representants de la cultura maorí de Nova Zelanda.

Des de l’any 2004, l’Ojasvin i la seva dona Iris han ensenyat la Haka i difós la tradició maori arreu del món, visitant països com Australia, Estats Units, Mèxic, Canadà, Argentina, Xile, Rússia, Suïssa, Àustria, Alemanya, França i ara, per segona vegada, a Espanya.

L’acte inaugural

A les 19h00, després de la benvinguda a càrrec de Maite Cayuela, presidenta de la Fundació Aroa, tindrà lloc el col·loqui “El coneixement ancestral com a instrument de canvi cap a una societat integradora i sostenible” que comptarà amb la participació a més d’Ojasvin Kingi Davis, d’en Pedro Ródenas, President de la Secció Colegial de Metges Naturistes i Fundador de la revista Integral, i la Neus Pociello, fundadora del projecte Wankja i coordinadora de la Fundació Aroa. Com a cloenda comptarem amb l’escenificació d’una Haka.

L’acte estarà precedit de la presentació a mitjans de comunicació (17h30) i tindrà lloc a la Casa de l’Espiritualitat Sant Felip Neri (C/ Nena Casas, 47) regentada per una congregació de religioses practicants del zen.

La visita

L’Ojasvin i la Iris estaran a Barcelona del 25 de Maig a l’1 de Juny realitzant diverses activitats, entre les que destaquen: una conferència a Amics de la Unesco (25 maig), formació de HAKA i cosmovisió maori (27-29 Maig), un concert- conferència a la Casa Asia (31 de Maig, Club Casa Asia), entrenaments a equips de rugby i mostres culturals per a infants a diferents escoles.

El projecte Wankja

Aquesta iniciativa està impulsada pel Projecte Wankja, de la Fundació Aroa, i ha rebut el suport de la Casa Asia (http://www.casaasia.es/) a través del seu Programa de Beques Antoni de Montserrat 2011. La missió del Projecte Wankja és plantejar un apropament al coneixement ancestral dels pobles originaris de la Terra, per a promoure accions de transformació social concretes, que fomentin els valors essencials de la Diversitat, la Igualtat, la Pau, la Dignitat Humana i el Respecte al medi ambient.

La Fundació Aroa (http://fundacioaroa.org)

La Fundació Aroa és una entitat sense ànim de lucre que se centra en contribuir al benestar individual i col·lectiu, promocionant la salut global de les persones, sense distinció sociocultural i dins un marc d’igualtat, prevenint i atenent els trastorns psicosocials generats pels estils de vida actuals i, des d’una perspectiva integradora de la medicina convencional i alternativa.

La Fundació Aroa  desenvolupa diferents àmbits d’actuació per assolir aquesta missió:

  • Atenció mèdica i terapèutica individual
  • Conferències i Formació
  • Activitats de promoció del benestar
  • Projectes d’atenció als col·lectius d’alt risc

La Casa de l’Espiritualitat (http://casaespiritualitat.wordpress.com/)

La Casa d’Espiritualitat és un espai d’acollida i punt de referència per aquells que des de l’experiència interior senten la necessitat de trobar respostes a les seves vides, poder cultivar l’experiència religiosa i contribuir al bé comú i a la transformació social.

Más información: http://www.projectewankja.blogspot.com/

Leave a Reply