La sabiesa ancestral maorí: La importància dels coneixements ancestrals en l’entorn socioeconòmic actual

Posted abril 23rd, 2011 by Laura Cano and filed in Fundación Aroa, Proyecto Wankja
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

CONFERÈNCIA DE L’OJASVIN DAVIS I LA IRIS H. DAVIS, embaixadors de la cultura maorí al món

QUÈ?

Conferència participativa: “La sabiduría milenaria maori”. Aquesta conferència ens aproparà a la concepció del món, les representacions culturals (música, dansa, art) i el coneixement ancestral del poble Waitaha, més conegut a Catalunya com Maorí.

QUAN?

Dimecres 25 de maig, a les 19h

Programa:

19h00 Presentació Fundació Aroa, Projecte Wankja i Ojasvin & Iris

19h10 Conferència: La saviesa ancestral maorí

19h45 Mostra de música, cants i dansa en viu

20h10 Espai per preguntes i reflexions del públic

20h30 Copa de cava

ON?

Seu del Club Amics de la UNESCO de Barcelona – Carrer Mallorca, 207 – Pral – 08036 Barcelona – http://www.caub.org

LA IMPORTÀNCIA DELS CONEIXEMENTS ANCESTRALS EN L’ENTORN SOCIOECONÒMIC ACTUAL

Des de la comprensió que les persones formem part de la natura, els coneguts com a pobles antics de la terra (entre els que es troba el poble Waitaha), van establir estils de vida basats en l’observació del funcionament de l’entorn, i en total equilibri amb la capacitat de crear, evolucionar i compartir els recursos individuals, comunitaris i medioambientals. Recuperar valors essencials i conèixer les eines ancestrals serveix actualment per a crear un món basat en la Pau, el Respecte per la Natura i la Dignitat Hiumana.

El projecte Wankja Aquest accions concretes de difusió i formació dels coneixements ancestrals que són comunies e les diverses cultures de l’humanitat i que són vàlides com a eines perquè les persones recuperin i mantinguin la seva salut global.

Els pobles antics de la terra aporten a través de les tradicions ancestrals els coneixements del funcionament de la naturalesa global de la persona i de l’entorn. Quan aprofundim en el coneixement dels pobles originaris de la Terra trobem un ampli ventall d’eines d’autogestio personal, d’apoderament, d’organització social o de gestió de recursos que asseguren el benestar individual i comunitari, la sostenibilitat i la preservació de la vida.

LA TRADICIÓ MAORÍ A CATALUNYA DEL 25 DE MAIG A L’1 DE JUNY

Des de l’any 2004, l’Ojasvin i la seva dona Iris han ensenyat la Haka i difós la tradició maori arreu del món, visitant països com Australia, Estats Units, Mèxic, Canadà, Argentina, Xile, Rússia, Suïssa, Àustria, Alemanya, França i ara, per segona vegada, a Espanya.

L’Ojasvin i la Iris estaran a Barcelona del 25 de Maig a l’1 de Juny realitzant diverses activitats, entre les que destaquen la conferència a Amics de la Unesco (25 maig), mostres culturals per a infants a diferents escoles (26 de maig), un concert- conferència a la Casa Asia (30 de Maig, Cub Casa Asia), a més impartiran formació de Haka i cosmovisió maorí (27-29 Maig).

Aquesta iniciativa està impulsada pel Projecte Wankja, de la Fundació Aroa, i ha rebut el suport de la Casa Asia (http://www.casaasia.es/) a través del seu Programa de Beques Antoni de Montserrat 2011.

Més informació: http://www.projectewankja.blogspot.com/

Comments are closed.