La gent gran de Catalunya ha fet seva FiraGran 2010

En Castellano: http://www.firagran.com/np6firagran2010-clausura-esp.doc

Les xifres d’assistència fins i tot han superat les de l’any passat, quan 125.000 persones van passar pel recinte de FiraGran.
La coral millor valorada pel Jurat del II Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya ha estat Flors de Tardor, de La Garriga?

Poc abans de clausurar la 12ª edició de FiraGran, l’organització ja pot confirmar que es superarà el nombre de visitants de l’any 2009, quan 125.000 persones van passar per La Farga de L’Hospitalet, l’espai on es celebra la fira des de fa 3 anys.

Cartell FiraGran2010

El II Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya va comptar amb la participació de 22 grups de cantants, i això va fer que l’elecció del jurat, dirigit per Maria Teresa Jiménez, no fos fàcil. Finalment, la coral Flors de Tardor de La Garriga (Barcelona) va ser la més ben valorada.

FiraGran 2010 tanca les seves portes amb una anàlisi satisfactòria de la organització, gràcies a la resposta positiva del públic davant l’àmplia oferta d’activitats, tant lúdiques com informatives. El públic sènior de FiraGran ha donat suport, amb una assistència massiva, a l’ampli ventall d’activitats, concentrades durant els 5 dies de fira, como els tallers de nutrició de Danone i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, les xerrades sobre seguretat que han realitzat els Mossos d’Esquadra i el cos de bombers, les classes teòrico-pràctiques per realitzar activitats físiques per millorar la massa muscular, la flexibilitat o la circulació en un entorn quotidià que ha realizat la FATEC amb la Secretaria General de l’Esport, les proves d’esforç del Departament de Salut, l’assessorament sobre com adaptar una casa a les necessitats de les persones grans i els ajuts que hi ha que ha realitzat ADIGSA, les proves d’audició i de vista de GAES i General Óptica, els tallers de maquillatge de Cazcarra o el joc de memòria del BBVA, entre moltes altres.

Les 150 associacions de persones grans que han vingut de tot Catalunya per realitzar activitats als cinc espais de FiraGran destinats a aquesta finalitat han estat un exemple de la vida activa i participativa que segueixen les persones grans de Catalunya i que és un dels objectius prioritaris de l’event.

A FiraGran 2010 hi han exposat les administracions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de L’Hospitalet i de Barcelona), les entitats on s’agrupen les persones grans, i empreses. Tots, amb el denominador comú d’oferir productes, serveis, tecnologies i activitats pensades i desenvolupades per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Més informació disponible a: http://www.FiraGran.com

Més sobre de FiraGran:

L’organització prepara més de 450 activitats diferents que organitzen més de 150 associacions de gent gran procedents de més de 78 municipis de Catalunya, a més d’empreses i administracions que treballen per a oferir els seus serveis a aquest col•lectiu.
Va celebrà la seva primera edició al 1999 definint-se de bon començament com una fira activa i participativa la missió de la qual és ser un aparador per a qualsevol producte o servei que millori la qualitat de vida de la gent gran; un fòrum de participació; un espai d’assessorament i, també, un punt de trobada pels professionals en l’atenció a la gent gran.
El comitè organitzador de FiraGran està composat per 21 associacions a més de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, i de moltes altres entitats que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Comments are closed.