Navegar gratis por el litoral de Barcelona el Puente de Diciembre

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability ofrecerá salidas de navegación gratuitas los días 8 y 9 de diciembre.

El punto de encuentro es el Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona.

Las actividades están organizadas por Sailability Catalunya y se realizan gracias al patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Barcelona, 27 de noviembre de 2012…// El fin de semana del 8 y 9 de diciembre se celebrará la 4ª edición del Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability en las instalaciones del Centro Municipal de Vela, en el Puerto Olímpico de Barcelona; una fiesta de la inclusión y la oportunidad para la ciudadanía de disfrutar del mar desde otra perspectiva, navegando.

El Open Ciutat de Barcelona se enmarca en el proyecto “Vela para Todos” de Sailability Catalunya. El objetivo del programa es acercar la vela y los deportes náuticos a todas las personas, sea cual sea su perfil, independientemente de su situación socioeconómica, edad o si convive o no con una situación de discapacidad.

El programa pretende ofrecer un abanico de posibilidades para que cualquier persona pueda disfrutar de estas experiencias: salida en goleta, catas de vela ligera, talleres náuticos educativos, conferencias entorno al deporte, exposiciones y audiovisuales. Todas ellas gratuitas y abiertas a todas y todos.

Incluye, también, dos encuentros competitivos: una para personas adultas y otra para jóvenes, niños y niñas. En el encuentro de adultos el objetivo es formar tripulaciones con personas de diferentes perfiles: personas con y sin discapacidad, mujeres y hombres, mayores y jóvenes…

Como clausura, antes de la entrega de premios, se presenta el proyecto tecnológico de Sailability Catalunya, patrocinado por Fundación Vodafone España, enmarcado dentro del programa de profesionalización de la entidad, VelaPRO, que ofrece a las personas con diversidad funcional formarse en el mundo de la náutica deportiva y encontrar una ocupación a través de la navegación. Estará amenizada por Merche Ochoa, payasa que realizará unas clownclusiones.

El Open Ciutat de Barcelona – Encuentro Sailability está organizado por Sailability Catalunya y cuenta con el patrocinio de Fundación Vodafone España y el apoyo de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya y el Ayuntamiento de Barcelona.

Programa breve:

Sábado

Mañana

Salidas de navegación tradicional. A las 11h00, 12h30 y 14h.

Encuentro adultos. Formalización de la inscripción 9h. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Formalización de la inscripción 9h Briefing jornada 10h

Tarde

Mesa Redonda: Deportistas invisibles. Deportistas de elite. A las 16h30.

Diumenge

Mañana

Catas de vela ligera. A las 11h00, 12h30 y 14h00.

Encuentro adultos. Briefing jornada 10h.

Encuentro infantiles. Briefing jornada 10h.

Tarde

Presentación VelaPRO y Proyecto Tecnológico. A las 16h30.

Clownclusiones.

Entrega de premios.


Más información:

Dossier completo: www.sailabilitycatalunya.cat

Inscripciones: info@velaparatodos.com.

Contacto prensa:

Laura Cano – 696 99 5678 – laura@promopress.com

La Fundación Vodafone España i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya renoven el seu recolzament a Sailability Catalunya i al projecte ‘Vela Per Tothom’

En español

Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Santiago Moreno, director general de la Fundación Vodafone España i Roser Hurtado, presidenta de Sailability Catalunya, han renovat l’acord de col·laboració que donarà continuïtat al projecte “Vela Per a Tothom” de Sailability Catalunya, l’objectiu del qual és apropar la vela i els esports nàutics a qualsevol persona, independentment de la seva situació socioeconòmica, edat o si conviu amb una situació de discapacitat.

Fundación Vodafone España renovarà per 6è any els seu patrocini a aquest programa que garantirà per una banda el desenvolupament de les activitats de promoció de la vela accessible: jornades de promoció, batejos, cursos intensius convocats a nivell nacional… que al llarg de l’any beneficia aproximadament a 400 persones; i per una altra la continuïtat del programa ‘VelaPro’ per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva. Des del inici del projecte a l’any 2007, més de 2500 persones han accedit a la pràctica nàutica gràcies a “Vela Per a Tothom”. Tanmateix, aquesta col·laboració permet la continuïtat del programa ‘VelaPro’ per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva.

“VelaPro, professionalització a través de la navegació”

VelaPro treballa per a la professionalització del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la nàutica esportiva i inclou l’accés a les titulacions per a la pràctica professional.

VelaPro en la dinàmica de formacions que se ha seguit els darrers 4 anys i fins a data d’avui s’han introduït sessions en les que les persones que participen en aquesta formació han estat a l’hora els ‘formadors’, tècnics i instructors que han dirigit les activitats. El programa es va iniciar al 2009 per a navegants formats des de la base, amb la finalitat d’accedir a titulacions com tècniques i tècnics esportius, creant un precedent que obre la porta professional a les persones amb diversitat funcional. Actualment ja 4 persones han pogut accedir a la titulació necessària per a la pràctica professional de la formació en vela lleugera.

Per a garantir la pràctica professional d’aquestes persones Fundación Vodafone España finança paral·lelament el desenvolupament de prototips tecnològics que ajudin en la navegació: sistemes de comunicació dins de l’embarcació entre instructors i amb els alumnes; i amb la base nàutica.

Vídeo presentació del dispositiu i el programa VelaPRO

“Sailability és un projecte integrador”

Santiago Moreno de Fundación Vodafone España, ha destacat que “el projecte de Sailability és integrador. Un projecte en el que participen persones que conviuen o no amb una situació de discapacitat, de diferents nivells socials, procedències i edat. És important remarcar que integra totes les situacions de discapacitat i ofereix, a través del programa de professionalització ‘VelaPro’, la inserció laboral d’aquestes.”

Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, màxim responsable institucional de l’esport català, ha posat en relleu que “aquestes iniciatives milloren la qualitat de vida de les persones i demostren la responsabilitat social que té l’esport”.

La presidenta de l’associació Sailability Catalunya, Roser Hurtado, s’ha dirigit a ambdues entitats amb un ‘gràcies per navegar amb nosaltres’.

Èxit de la 2ª edició de l’esdeveniment nàutic “Fes-te a la mar” en Mataró

“Fes-te a la mar” s’ha celebrat del 15 al 17 de juliol en les instal•lacions de l’Escola Vela Mataró, al Port de Mataró. En aquesta edició, la 5ª des de que es va iniciar el projecte i la 2ª que es celebra a Mataró, han sigut 209 les persones que han pogut gaudir de la mar gràcies a aquest esdeveniment que cada any ofereix a totes les persones, qualsevol sigui la seva condició, aproximar-se per primera vegada, o bé tornar a gaudir, de la navegació en vela lleugera.

“Fes-te a la mar” forma part del projecte “Vela para Todos”, de l’associació “Sailability Catalunya”, i és possible gràcies al patrocini de Fundación Vodafone España.

A més a més de la navegació a vela lleugera, Fes-te a la mar inclou altres activitats relacionades amb la mar com el concert d’Ester Formosa i Adolfo Osta en la “San Ramon”, embarcació tradicional recuperada per la associació Bricbarca amb la que també es realitzaran sortides de navegació; la participació en la processó per la mar de la Verge del Carme, que es va haver de cancel•lada per el temporal del diumenge tarda; i la 5ª edició de la regata “Open Fundación Vodafone España”.

L’acte d’entrega de premis va ser presidit pel Regidor d’Esports i de Benestar i Família de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany, i Marc Cabot, Cap de Serveis del Port de Mataró i Pilar Arbás, representant a “Fundación Vodafone Espanya”. En representació de “Sailability Catalunya” es va comptar amb la presència de la seva presidenta Roser Hurtado, la vicepresidenta Aida Regi qui va presentar el projecte tecnològic per a la professionalització de persones amb diversitat funcional “VelaPro”.

Volem donar les gràcies als diversos grups, famílies, centres i residències de persones amb discapacitat que han participat. Algunes persones ja havien vingut en altres ocasions, encara que una gran majoria venia per primera vegada. Tot ha sortit molt bé i molta gent ha expressat la seva voluntat de repetir i a molts els ha impressionat comprovar la gran diversitat de participants. Vam utilitzar tota la flota de l’escola: Goss 16, los Breeze i els vaixells col•lectius”, va comentar Roser. “Aquest és un mode d’apropar les persones a la mar, diferent al de la platja, i que coneguin la facilitat d’accés tant a les embarcacions com al mateix port.”

Al llarg de tot l’any Sailability Catalunya organitza diferents jornades de promoció per fer arribar la vela i la mar a totes les persones, especialment als col•lectius més vulnerables: persones amb diversitat funcional, persones majors, joves en risc d’exclusió social… treballa també la formació sota la filosofia inclusiva de Sailability i ofereix l’oportunitat de trobar una sortida professional gràcies al programa VelaPro.

HAN COLABORAT:
Fundación Vodafone España
Secretaria General de l‘Esport de la Generalitat de Catalunya
Sailability Spain & Sailability Catalunya
Escola Vela Mataró
Club de Vela Mataró
Ester Formosa & Adolfo Osta
Port Mataró

Éxito de la 2ª edición del evento náutico “Hazte a la mar” en Mataró

“Hazte a la mar” se ha celebrado del 15 al 17 de julio en las instalaciones de la “Escola Vela Mataró”, en el Puerto de Mataró. En esta edición, la 5ª desde que se inició el proyecto y 2ª que se celebra en Mataró, han sido 209 las personas que han podido disfrutar del mar gracias a este evento que cada año ofrece a todas las personas, cualquiera que sea su condición, aproximarse por primera vez, o volver a disfrutar, de la navegación en vela ligera.

“Hazte a la mar” forma parte del proyecto “Vela para Todos”, de la asociación “Sailability Catalunya”, y es posible gracias al patrocinio de Fundación Vodafone España.

Además de la navegación a vela ligera, Hazte a la mar incluye otras actividades relacionadas con el mar como el concierto de Ester Formosa y Adolfo Osta en la “Sant Ramon”, embarcación tradicional recuperada por la asociación Bricbarca con la que también se realizaron salidas de navegación; la participación en la procesión por mar de la Virgen del Carmen, que se vio truncada por el temporal del domingo tarde; y la 5ª edición de la regata “Open Fundación Vodafone España”.

El acto de entrega de premios fue presidido por el Regidor de Deportes y de Bienestar y Familia del Ayuntamiento de Mataró, Pere Galbany; y Marc Cabot, Jefe de Servicios del Puerto de Mataró y Pilar Arbás, representando a “Fundación Vodafone España”. En representación de “Sailability Catalunya” se contó con su presidenta Roser Hurtado, la vicepresidenta Aida Regi quien presentó el proyecto tecnológico para la profesionalización de personas con diversidad funcional “VelaPro”.

Queremos dar las gracias a los diferentes grupos, familias, centros y residencias de personas con discapacidad que han participado. Algunas personas ya habían venido en otras ocasiones, aunque una gran mayoría venían por primera vez. Todo ha salido muy bien y mucha gente ha expresado su voluntad de repetir y a muchos les ha impresionado comprobar la gran diversidad de participantes. Hemos usado toda la flota de la escuela: los Goss 16, los Breeze y los barcos colectivos“, comentó Roser. “Este es un modo de acercar las personas al mar, distinto al de la playa, y que conozcan la facilidad de acceso tanto a las embarcaciones como mismo puerto.”

A lo largo de todo el año Sailability Catalunya organiza diferentes jornadas de promoción para hacer llegar la vela y el mar a todas las personas, especialmente a los colectivos más vulnerables: personas con diversidad funcional, personas mayores, jóvenes en riesgo de exclusión social… Trabaja también la formación bajo la filosofía inclusiva de Sailability y ofrece la oportunidad de encontrar una salida profesional gracias al programa VelaPro.

HAN COLABORADO:
Fundación Vodafone España
Secretaria General de l‘Esport de la Generalitat de Catalunya
Sailability Spain & Sailability Catalunya
Escola Vela Mataró
Club de Vela Mataró
Ester Formosa & Adolfo Osta
Port Mataró