Èxit de la 2ª edició de l’esdeveniment nàutic “Fes-te a la mar” en Mataró

“Fes-te a la mar” s’ha celebrat del 15 al 17 de juliol en les instal•lacions de l’Escola Vela Mataró, al Port de Mataró. En aquesta edició, la 5ª des de que es va iniciar el projecte i la 2ª que es celebra a Mataró, han sigut 209 les persones que han pogut gaudir de la mar gràcies a aquest esdeveniment que cada any ofereix a totes les persones, qualsevol sigui la seva condició, aproximar-se per primera vegada, o bé tornar a gaudir, de la navegació en vela lleugera.

“Fes-te a la mar” forma part del projecte “Vela para Todos”, de l’associació “Sailability Catalunya”, i és possible gràcies al patrocini de Fundación Vodafone España.

A més a més de la navegació a vela lleugera, Fes-te a la mar inclou altres activitats relacionades amb la mar com el concert d’Ester Formosa i Adolfo Osta en la “San Ramon”, embarcació tradicional recuperada per la associació Bricbarca amb la que també es realitzaran sortides de navegació; la participació en la processó per la mar de la Verge del Carme, que es va haver de cancel•lada per el temporal del diumenge tarda; i la 5ª edició de la regata “Open Fundación Vodafone España”.

L’acte d’entrega de premis va ser presidit pel Regidor d’Esports i de Benestar i Família de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany, i Marc Cabot, Cap de Serveis del Port de Mataró i Pilar Arbás, representant a “Fundación Vodafone Espanya”. En representació de “Sailability Catalunya” es va comptar amb la presència de la seva presidenta Roser Hurtado, la vicepresidenta Aida Regi qui va presentar el projecte tecnològic per a la professionalització de persones amb diversitat funcional “VelaPro”.

Volem donar les gràcies als diversos grups, famílies, centres i residències de persones amb discapacitat que han participat. Algunes persones ja havien vingut en altres ocasions, encara que una gran majoria venia per primera vegada. Tot ha sortit molt bé i molta gent ha expressat la seva voluntat de repetir i a molts els ha impressionat comprovar la gran diversitat de participants. Vam utilitzar tota la flota de l’escola: Goss 16, los Breeze i els vaixells col•lectius”, va comentar Roser. “Aquest és un mode d’apropar les persones a la mar, diferent al de la platja, i que coneguin la facilitat d’accés tant a les embarcacions com al mateix port.”

Al llarg de tot l’any Sailability Catalunya organitza diferents jornades de promoció per fer arribar la vela i la mar a totes les persones, especialment als col•lectius més vulnerables: persones amb diversitat funcional, persones majors, joves en risc d’exclusió social… treballa també la formació sota la filosofia inclusiva de Sailability i ofereix l’oportunitat de trobar una sortida professional gràcies al programa VelaPro.

HAN COLABORAT:
Fundación Vodafone España
Secretaria General de l‘Esport de la Generalitat de Catalunya
Sailability Spain & Sailability Catalunya
Escola Vela Mataró
Club de Vela Mataró
Ester Formosa & Adolfo Osta
Port Mataró

Comments are closed.