Superposición del sitio

Colom i la Casa Reial Catalana

Colom i la Casa Reial Catalana intenta desmuntar la fal·làcia d’un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrercs poílítics i militars que només tenien els membres de la casa reial i certs nobles. És possible que un estranger analfabet arribés als cim més alt de l’estructura de l’estat? És possible que ho aconseguís enganyant el rei Ferran i tota la cancelleria, sense que ningú no ho denunciés? O potser el que realment va passar és que el diputat, militar, almirall i ambaixador Colom es va emparentar amb una dona de la reialesa de Portugal i de Catalunya -una descendent del comte Jaume d’Urgell-, i per aquesta raó va poder accedir als càrrecs a què va accedir i viure a les corts on va viure, amb la més absoluta de les normalitats i sense cap denúncia institucional.
El documental, basant-se en els estudis d’en Jordi Bilbeny, mira d’explicar els fets i de  donar sentit a la mentalitat reial del Descobridor i a la dinastia que els Colom van crear  a l’altre costat de l’Atlàntic.

Pre-estrena per mitjans: “Colom i la Casa Reial Catalana”

El proper dimecres 6 de Abril a les 12h, tindrà lloc als Cinemes Girona (c/ Girona, 173-175, Barcelona) la pre-estrena pels mitjans de comunicació de la pel·lícula, precedida d’una roda de premsa amb la participació de:

  • Jordi Bilbeny – Historiador
  • Miquel Coma Juncosa – Catedrático de teoría económia ESADE
  • David Grau – Guionista
  • Pilar Montoliu – Productora

“Colom i la Casa Reial Catalana” és el documental produït per Pilar Montoliu amb l’Institut Nova Història basat en els estudis d’en Jordi Bilbeny sobre la descoberta catalana d’Amèrica i la vinculació d’en Cristòfol Colom amb la Casa Reial Catalana.

Aquesta es una continuació lògica a les seves anteriors pel·lícules “L’apropiació del descobriment d’Amèrica” i “42º: La història prohibida”.

L’estrena a públic tindrà lloc el proper divendres 8 d’abril, a les 8 del vespre.

més informació: http://www.novahistoria.org/articles/Colom-i-la-casa-Reial-Catalana

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.