FiraGran prepara més de 450 activitats en la seva 12a edició

CASTELLANO: http://www.promopress.com/np2firagran2010esp.doc

Aquest any es posarà especial atenció a la salut i les activitats esportives

Barcelona, Abril 2010…// La propera setmana, del dimecres 5 al diumenge 9 de maig, se celebrarà a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) una nova edició de FiraGran, la fira activa i participativa per a gent gran.

firagran 2010

L’organització prepara més de 450 activitats diferents que organitzen més de 150 associacions de gent gran procedents de més de 78 municipis de Catalunya, a més d’empreses i administracions que treballen per a oferir els seus serveis a aquest col•lectiu. Aquestes es divideixen en diversos sectors: nutrició, salut, cultura, formació, lleure, noves tecnologies, consum, serveis socials a més d’exposicions i tallers.

El visitant també es podrà informar, a través dels més de 60 expositors, de les novetats en productes, serveis i tecnologies que les institucions, entitats i empreses posen al seu abast per a millorar la seva qualitat de vida i per a solucionar les necessitats específiques de la gent gran, ja siguin de caràcter físic, social, econòmic, de lleure o cultural. A més, el públic podrà trobar canals de participació per a portar una vida activa i participativa.

Especial atenció es dedica aquesta edició a l’activitat física de la gent gran, ja que els visitants podran conèixer i provar una gran varietat: ioga, tai txí, aeròbic, gimnàstica, etc. Dins d’aquest enfocament també es tornaran a celebrar les Caminades de FiraGran, per 6é any consecutiu, organitzades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’ animar a lluitar contra el sedentarisme. La Secretaria General de l’Esport del Govern de Catalunya, amb el seu programa PAFES (Pla d’Activitat Física, Esport i Salut), organitza a través de la FATEC uns tallers teòric-pràctics per tal que la gent gran realitzi quotidianament i en seu entorn natural activitats per a millorar la circulació, etc.

El ball uneix l’exercici físic, la música i les relacions personals pel que figura com una de les activitats amb més representació a FiraGran en els formats més diversos, des de sevillanes fins a country, passant pel teatre i els musicals”, comenta el director de FiraGran Juli Simón.

En la seva vesant musical destaca el “2n Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya” en el que s’espera la participació de més de 20 corals. La direcció artística d’aquest festival està a càrrec de la prestigiosa directora María Teresa Giménez, guardonada amb la Creu Sant Jordi per la seva important activitat en el cant coral.

FiraGran està recolzat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments de L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, el Consell de la Gent Gran de Catalunya i altres moltes institucions, entitats, universitats, empreses, sindicats, col•legis i fundacions que tenen entre els seus objectius millorar la qualitat de vida de la gent gran de Catalunya.

L’entrada a FiraGran es gratuïta, així com totes les seves activitats, i l’horari ininterromput entre les 10h i les 20h del dimecres 5 fins el diumenge 9 de maig de 2010.

Més informació disponible a: http://www.FiraGran.com

Més sobre de FiraGran:
Va celebrà la seva primera edició al 1999 definint-se de bon començament com una fira activa i participativa la missió de la qual és ser un aparador per a qualsevol producte o servei que millori la qualitat de vida de la gent gran; un fòrum de participació; un espai d’assessorament i, també, un punt de trobada pels professionals en l’atenció a la gent gran.

Estadístiques 2009:
• Gent Gran que va visitar la fira: 125.000
• Professionals que van visitar la fira: 1.800
• Expositors: 57
• Activitats: 423
• Gent gran que va organitzar activitats: 7.500

Comments are closed.