Superposición del sitio

FES-TE A LA MAR 2012

Sailability Catalunya convida a navegar!

FES-TE A LA MAR

activitats gratuïtes al voltant de la mar

21 de juliol – Port Mataró

‘Fes-te a la mar’ és la festa de la inclusió al Port de Mataró. 1 dia farcit d’activitats gratuïtes al voltant de la mar per a tota la ciutadania.

Aquest any celebra la seva tercera edició amb tastets de vela, sortides en embarcació tradicional  i el concert de l’Ester Formosa i l’Adolfo Osta.

Sailability Catalunya organitza ‘Fes-te a la mar’ que celebrarà la tercera edició el dissabte 21 de juliol 2012.

L’Escola Vela Mataró, ubicada a les instal·lacions del Port de Mataró, acollirà les activitats.

A les edicions anteriors van participar vora 200 persones en les diferents activitats.

L’organització compta amb més de 30 persones a la plantilla tècnica i col·laboradors i col·laboradores voluntàries, que treballaran pel bon funcionament de l’esdeveniment.

Aquest esdeveniment es realitza gràcies al patrocini de Fundación Vodafone España, el recolzament de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, de l’Ester Formosa i l’Adolfo Acosta, Bricbarca, Port de Mataró, Solucions Nàutiques i Promopress.Com.

Són moltes les persones que tot i viure en poblacions costaneres només han gaudit de la mar des de la platja; encara són més entre les que viuen en poblacions de l’interior. Altres persones es troben a més amb altres obstacles: l’edat, la situació socio-econòmica, conviure amb una diversitat funcional…” comenta la Roser Hurtado, presidenta de Sailability Catalunya, “És amb l’ànim de pal·liar aquestes situacions que Sailability Catalunya treballa en activitats d’accés a la mar inclusives i accessibles, també econòmicament.

Inscripcions i reserves:

Tots aquells que vulguin participar poden fer-ho inscrivint-se al correu electrònic info@velaparatodos.com i al telèfon 696 578 359; o poden apropar-se el mateix dia a les instal·lacions de l’Escola Vela Mataró.

Què cal portar?:

Samarreta de color clar

Roba còmode que es pugui mullar

Sabata esportiva que es pugui mullar i que quedi agafada (no xancles)

Crema solar

Gorra

Aigua

El cabell llarg recollit

No portar polseres, collarets, rellotges…

Ganes de gaudir

On ens trobareu?

Per participar als tastets de vela i a les sortides en embarcació tradicional:

Escola Vela Mataró – Port de Mataró, Pantalà R

Per participar en el concert:

Hotel Atenea Port Mataró – Passeig Marítim, 250 · 08302 Mataró

Programa

Matí

TASTETS

10h30 embarcament – 11h00 sortida

11h30 embarcament – 12h00 sortida

12h30 embarcament – 13h00 sortida

EMBARCACIÓ TRADICIONAL

10h30 embarcament – 11h00 sortida

11h30 embarcament – 12h00 sortida

12h30 embarcament – 13h00 sortida

Tarda

TASTETS

Horaris:

16h30 embarcament – 17h00 sortida

17h30 embarcament – 18h00 sortida

18h30 embarcament – 19h00 sortida

CONCERT ESTER FORMOSAI ADOLFO OSTA

A la terrassa de l’Hotel Atenea – Port Mataró

Horaris: 20h30

Presentació de les entitats

Sailability Spain i Sailability Catalunya http://www.sailability-spain.es i http://www.sailabilitycatalunya.cat

Sailability-Spain és una associació que es dedica a promocionar la navegació a vela per a totes les persones. L’activitat de Sailability Catalunya es regeix per les línies del programa «Vela Per a Tothom» que facilita l’accés des de la base de la iniciació i fins a la tecnificació i la competició.

En els seus objectius inclou la promoció de la salut i el benestar, l’accés al mar i a l’activitat nàutica així com l’afició a la navegació facilitant mitjans adequats i activitats per a totes les persones.

També Sailability Catalunya treballa pel desenvolupament a Catalunya, del segell de qualitat i la metodologia Sailability, per a garantir a totes les persones l’accés a la vela en els circuits tradicionals.

Fundación Vodafone España http://fundacion.vodafone.es

La Fundación Vodafone España té com a fi fonamental el desenvolupament i la difusió de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions en tots los àmbits que milloren la qualitat de vida de las persones y dedica gran part del seu esforç a la promoció de la vida independent i la integració social i laboral dels grups vulnerables, gràcies al recolzament de les TIC. L’accés a l’esport adaptat és un dels reptes als que s’enfronta.

Secretaria General de l’Esport – Generalitat de Catalunya http://www16.gencat.cat/esport/

La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya és l’organisme de direcció, planificació i execució de l’administració esportiva de la Generalitat.

En aquest sentit, dóna suport i fomenta la promoció esportiva dels escolars, promou activitats per a la dinamització de l’esport entre els nens i nenes i els joves. A través dels clubs i federacions esportives catalanes, posa a disposició dels esportistes els mitjans materials, tècnics i humans per a projectar-se fins l’alt rendiment esportiu; planifica i organitza la formació docent i atorga les titulacions oficials dels tècnics en les diferents modalitats esportives i especials. Al mateix temps, impulsa i planifica les actuacions necessàries per a dotar a Catalunya dels equipaments i instal·lacions esportives i facilitar així la pràctica d’esports a les diferents vessants d’iniciació, formació, competició, recreació i manteniment.

Escola Vela Mataró http://www.escolavelamataro.com

A l’Escola Vela Mataró treballem en el dia a dia seguint aquesta filosofia inclusiva, formadora de persones, de llibertat i singularitats. Ho fem a través del desenvolupament del programa Vela Per a Tothom®, amb l’assessorament de Sailability Catalunya®.

Club de Vela Mataró http://www.clubvelamataro.com/

El Club de Vela, disposa d’unes instal·lacions adaptades a les necessitats requerides pel desenvolupament de les activitats de vela. El local social i oficines estan situades a la part alta del Port de Mataró, que és punt de trobada per les inscripcions a regates, informació i on es poden consultar els anuncis. El Club també disposa d’una zona de varada d’embarcacions de vela lleugera on es troba també l’Escola Vela Mataró al pantalà R.

Port Mataró http://portmataro.com

El Consorci gestiona un port modern i en constant evolució, a la capital del Maresme, que compta amb 1.080 amarraments i prop de 7.000 metres quadrats de zona comercial. El Port de Mataró es troba al capdavant d’iniciatives mediambientals , que l’han portat a aconseguir, des de 2005, l’exigent certificat EMAS i la Bandera Blava europea de la qualitat de manera ininterrompuda durant els últims anys des de 1998.

Des que el Consorci Port Mataró es va fer càrrec del Port de Mataró, el principal objectiu ha estat dotar a la ciutat d’un equipament de primer ordre, que experimentés un creixement continuat tant en la qualitat com en quantitat de serveis i instal·lacions a disposició dels usuaris.

Ajuntament Mataró – Institut d’Esports http://www.mataro.cat/portal/ca/Esports/

L’Institut d’Esports és un organisme que depèn de l’Ajuntament de Mataró que té adscrites les competències municipals en matèria esportiva.

Els seus objectius són la promoció esportiva entesa com el suport envers els esportistes dels Clubs Esportius, els escolars dels Centres d’ Ensenyament, el foment de les activitats esportives de lleure als ciutadans i la cessió de les instal·lacions esportives municipals per a la pràctica esportiva.

Hotel Atenea Port Mataró http://www.cityhotels.es/es/Hotel/hotel-atenea-port-barcelona-matar

L’hotel Atenea Port Mataró és un nou establiment hoteler ubicat en el port de Mataró que pertany al grup City Hotels Hispania. Disposa de 95 habitacions amb vistes al mar i 10 apartaments de 30 a 50m2.

L’hotel Atenea Port Mataró disposa de 2 amb diferents ambients, cafeteria, cocteleria i cinc sales de reuniions amb capacitat de 10 a 400 persones per a la celebració de reunions i banquets.

Compta amb jardí i piscina privada, amplia terrassa amb vistes al mar, garatge privat, business center, biblioteca i connexió a internet per cable en totes les habitacions i WIFI en tot el edifici.

El Wellness SPA amb sortida a l’exterior disposa de piscina dinàmica, bany de vapor, dutxa nebulitzada, zona de massatges i aparells de fitness i musculació.

BricBarca http://www.bricbarca.org/

BRICBARCA, és una associació cultural sense afany de lucre que treballa per recuperar i promoure la cultura marinera del Maresme.

Els objectius de Bricbarca són: la realització d’actuacions que divulguin les tradicions marítimes, el treball a les escoles familiaritzar els nois i noies amb el mon nàutic i l’organització d’activitats culturals.

Ester Formosa i Adolfo Osta http://www.esterformosa.com/ i http://www.ventilador-music.com/pagArtistas.asp?Artista=AO

L’Ester Formosa i Plans (Barcelona, 1961), és actriu i cantant, filla del poeta Feliu Formosa i de l’actriu Maria Plans. Com actriu va comptar amb la seva pròpia companyia amb la que actuà en el Teatre Lliure en nombroses ocasions, obres como “Estrés d’amor” (1994) o “Adéu per sempre” (1995), també actuà A sèries de televisió a TV3 y fou popular amb el seu personatge de «La Canyí» creat al 1988 i que passejà amb èxit al llarg de vàries temporades per tota Espanya en diferents espectacles teatrals  (“Doncs què voleu que hi faci” en 1989, “Jo no em quedo per vestir sants” en 1990, “Con diez cañones por banda” en 1992). Al 1996 deixa el teatre definitivament per a dedicar-se a la cançó. En el que respecta a la seva faceta musical como intèrpret, ha col·laborat entre d’altres artistes amb Francesc Pi de la Serra, Sílvia Comes, Toti Soler, Adolfo Osta, Marisa Sannia, Elena Ledda, Quilapayún, Maurici Villavecchia, Amelia Muge o Ángel Pereira.(http://es.wikipedia.org/wiki/Ester_Formosa)

Adolfo Osta (Pamplona, 1966) és cantautor i intèrpret de música tradicional resident en Barcelona. Un dels músics més prolífics del país, investigador de les arrels musicals de la península, els seus treballs són un viatge musical i lingüístic. Després d’haver aportat les seves experiències i percepcions de la música en més de vuit treballs discogràfics propis, Adolfo s’embarca cap a un nou rumb… (http://es.wikipedia.org/wiki/Adolfo_Osta)

Solucions Nàutiques http://www.solucionsnautiques.com/

Solucions nàutiques neix amb la voluntat d’acostar el món de la vela a les persones.

El seu objectiu és poder cobrir les necessitats del sector nàutic i popularitzar l’esport de la vela a Catalunya, on l’accessibilitat al mar i les condicions climàtiques favorables permeten practicar-lo durant tot l’any.

Promopress.com http://promopress.com

Gabinet de Premsa independent especialitzat en la promoció d’esdeveniments i entitats, especialment de caràcter lúdic, social, esportiu i alternatiu.