Superposición del sitio

‘La Cerimònia de la Llum’, nou projecte de la Lídia Pujol

“La Cerimònia de la Llum”, nou projecte de la Lídia Pujol

Nota en CASTELLANO disponible en el centro de prensa: http://www.promopress.com/cerimoniallum/ 
Fotos en alta: http://www.promopress.com/cerimoniallum/llum.zip 

Barcelona, 20 d’abril 2010…// La presentació de La Cerimònia de la Llum, el nou projecte de la Lídia Pujol, al Palau Dalmases – Espai Barroc, va permetre als assistents fer un tast de l’escenografia i música d’aquest concert multi disciplinar que inclou teatre, vestuari, música, història, religió i arquitectura.

Lidia Pujol - La Cerimònia de la Llum - Presentació al Palau Dalmases Espai BarrocLa Cerimònia de la Llum és un treball d’investigació històrica i posterior adaptació artística, que té com epicentre un espectacle musical concebut per la seva representació a esglésies, teatres, i espais simbòlics, en el que s’interpreten cançons del Llibre Vermell de Montserrat, tradicionals i de bressol de tota la Mediterrània. L’espectacle s’adapta a cada lloc on se celebra mitjançant recursos escenogràfics específics i un repertori que incorpora temes propis de cada àrea geogràfica, i compta amb la participació d’artistes locals -o rellevants en l’àmbit local- com a convidats. L’experiència, sempre única, quedarà recollida al web http://www.iterluminis.org per la seva consulta permanent, i es complementa amb texts al·lusius i de recerca escrits per dos historiadors de prestigi: Almudena Blasco i Francesc Massip.

En aquesta nova època de tenebres, el nostre espectacle reivindica la llum i el misteri constant de la creació, transportant l’espectador a un univers místic on les tradicions culturals conviuen i es comuniquen i troben el cel. El camí, integrador, el farem amb cançons de fe i de pensament crític. D’arrel yiddish, cristiana, musulmana i d’autor. En una cerimònia lluminosa… Una cerimònia de llum,” explica la Lídia Pujol.

En Jesús Manuel Montané, productor de La Cerimònia de la Llum, afegeix, «De la mateixa manera que les forces tendeixen a equilibrar-se naturalment, la nostra perspectiva, la nostra actitud vital, la nostra mirada envers l’altra, tan condicionades pels costums i les tradicions, han de convergir en la temprança, el respecte i l’observació encuriosida. N’és un bon exemple, i per això m’interessa tant aquest projecte, el moment que les veus de la Lídia i d’en Mohamed Bout Ayoud, de la Orquestra Àrab de Barcelona, es combinen, s’acaricien, i al fer-ho, posen en comú dues tradicions mil·lenàries i també, les seves energies masculina i femenina, esborrant tota barrera o idea preconcebuda. Un gest simple, un gest màgic. Simètric«.

L’estrena serà el dia 24 d’abril, a l’Església Parroquial de Sant Llorenç de Morunys però hi haurà un assaig general, amb públic, el dia anterior, divendres 23.

# # #

CENTRE DE PREMSA ONLINE: http://promopress.com/cerimoniallum